Algemeen
-
Hoe houden wij jullie op de hoogte?
We informeren je over alle belangrijke gebeurtenissen op school én over het wel en wee van uw kind. Wij stellen het ook erg op prijs als je ons van belangrijke gebeurtenissen thuis op de hoogte houdt. Een goede samenwerking tussen school en thuis bevordert het welbevinden van een kind. Wij houden op diverse manieren contact met je.
Informatieavond
Aan het begin van het nieuwe schooljaar krijgen alle ouders van alle groepen een uitnodiging voor een informatieavond. Daar hoor je alles over algemene en specifieke groeps- en schoolzaken.Ouderavond / rapporten
De leerkrachten van groep 1 en 2 rapporteren mondeling en wel op de geplande ouderavonden, maar ook terloops. Vanaf de eerste tot en met de laatste schooldag worden de kleuters op onze school in hun ontwikkeling gevolgd via een observatieschema.De groepen 3 tot en met 8 krijgen een rapport, daarna volgen de oudergesprekken. Het eindrapport is met facultatieve gesprekken. Alle rapporten zijn een uitdraai van de digitale rapportage van de leerkracht.
Ouderapp
Via de ouderapp deelt de groepsleerkracht foto’s en berichten over wat er in de klas speelt en waar in de klas aan wordt gewerkt.Nieuwsbrief
Maandelijks ontvang je onze nieuwsbrief. Hierin wordt informatie gegeven en worden bepaalde activiteiten toegelicht. -
Eten en drinken
Alle kinderen moeten iedere dag iets te eten (geen snoep) en te drinken meenemen. Tijdens de eerste pauze eten alle kinderen fruit. Voor de tweede pauze moet er een lunchtrommel meegenomen worden.
-
Verjaardagen
Bij verjaardagen vinden kinderen het leuk om te trakteren. Wij willen hiervoor liever geen bindende regels opleggen, maar we stellen het zeer op prijs wanneer je voor de kinderen iets gezonds mee geeft. In de kleutergroepen mogen de ouders van de jarige het verjaardagsfeest bijwonen.
-
Vertrouwenspersoon
Onze interne vertrouwenspersoon is gemakkelijk aanspreekbaar voor zowel ouders als kinderen. Wat doet de interne vertrouwenspersoon:
- luisteren naar de klacht
- informatie geven over de klachtenprocedure
- overleggen met de externe vertrouwenspersoon
- eventueel verwijzen naar de externe vertrouwenspersoon
- contact houden met de leerling/ouder
Binnen onze school zijn zowel Ester Valk (esther.valk@eenbes.nl) als Friedeke van Dijk-Wisse (friedeke.wisse@eenbes.nl) intern vertrouwenspersoon.
-
Medezeggenschapsraad
De medezeggenschapsraad (MR) is een overlegorgaan, dat bestaat uit leden die gekozen worden uit ouders en personeel van de school. Voor bepaalde besluiten met betrekking tot onze school heeft de schooldirectie, instemming, dan wel advies nodig van de MR. Bij het nemen van andere besluiten door het bestuur heeft de MR het recht om adviezen te geven. De MR biedt de mogelijkheid tot direct contact en overleg tussen vertegenwoordigers van ouders, leerkrachten en bestuur. Tevens houdt de MR zich bezig met onderwerpen die het beleid van de school aangaan.
Wat is de MR?
De MR is de spreekbuis van ouders en leerkrachten naar de schooldirectie. Vergaderingen van de MR zijn openbaar. De vergaderdata staan in de schoolgids. De MR van alle scholen die onder het Eenbes bestuur vallen, kiezen een gemeenschappelijke medezeggenschapsraad, de GMR.De MR Leden:
Teamgeleding:- Pascalle van Bakel (lid)
- Eline van Rijt (lid)
- Sam Delissen (lid)
Oudergeleding:
- Susan Reniers (voorzitter)
- Margriet Huijbregts (lid)
- Huub Tops (lid)
- Bart van Dijk (lid)
De MR is te bereiken via mrnieuwelinde@eenbes.nl
-
Ouderraad
De ouderraad is een vereniging die als doel heeft het bevorderen van de samenwerking tussen ouders en leerkrachten. In de praktijk betekent dat vooral het coördineren van ouderparticipatie en steun bieden bij de voorbereiding en uitvoering van activiteiten en vieringen op school. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het organiseren van een sportdag, maar ook activiteiten rondom feestdagen zoals Sinterklaas, Kerst, Carnaval en Pasen. Hierbij roept de ouderraad altijd de hulp van ouders van de leerlingen in.
De ouderraad bestaat dit schooljaar uit 8 leden. Een lid van de ouderraad heeft zitting voor de tijd van drie jaar, met de mogelijkheid om herkozen te worden voor een nieuwe periode. Je bent als ouder lid van de oudervereniging (waarvan de ouderraad het bestuur vormt), tenzij je hier schriftelijk bezwaar tegen aantekent.
Openbare ledenvergadering
Aan het begin van het schooljaar houdt de ouderraad een openbare Ledenvergadering waar alle ouders welkom zijn. In deze vergadering worden nieuwe leden voorgesteld en worden de activiteiten en begroting van het afgelopen schooljaar besproken. Ook de begroting van het komend schooljaar wordt toegelicht.Ouderraadsleden
- Susan – lid
- Jolanda – lid
- Eva – voorzitter
- Angela – lid
De ouderraad is te bereiken via ornieuwelinde@outlook.com
Schooltijden en vakanties
-
Schooltijden
Maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 tot 14.30 uur. Woensdag en vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.
Pauze
De kinderen hebben twee keer pauze. Zowel in de ochtendpauze (10.15 uur tot 10.30 uur), als tussen de middag (12.10 uur tot 12.30 uur) spelen alle groepen samen buiten en wordt er door meerdere leerkrachten gesurveilleerd.Gym
Op dinsdag gymmen de groepen 3 t/m 8 in de gymzaal van de Hongerman -
Vakanties
Vakantierooster schooljaar 2024-2025
Herfstvakantie 21 t/m 25 oktober 2024 Kerstvakantie 23 december 2024 t/m 3 januari 2025 Voorjaarsvakantie 3 maart t/m 7 maart 2025 Tweede Paasdag 21 april 2025 Meivakantie 21 april t/m 05 mei 2025 Koningsdag 27 april 2025 Hemelvaart 29 en 30 mei 2025 Tweede Pinksterdag 9 juni 2025 Zomervakantie 7 juli t/m 15 augustus 2025 Vakantierooster schooljaar 2023-2024
Herfstvakantie 14 t/m 22 oktober 2023 Kerstvakantie 23 december t/m 7 januari 2024 Voorjaarsvakantie 10 februari t/m 18 februari 2024 Tweede Paasdag 1 april 2024 Meivakantie 20 april t/m 5 mei 2024 Hemelvaart 9 en 10 mei 2024 Tweede Pinksterdag 20 mei 2024 Zomervakantie 6 juli t/m 18 augustus 2024 -
Studiedagen
Studiedagen schooljaar 2024-2025
Woensdag 4 september 2024
Maandag 7 oktober 2024
Vrijdag 6 december 2024
Donderdag 20 maart 2025
Vrijdag 6 juni 2025
Downloads
-
Schoolgids
-
Schoolkalender